Suvikõrvitsa brownie

Koostisosad

  • 150 g kivideta datleid
  • 100 g mandlijahu/ mandlilaaste
  • 20 g kookosjahu/ kookoshelbeid
  • 70 g spelta nisujahu
  • 2 muna
  • 3 spl Be More toorkakao pulbrit
  • 3 spl Kreeka jogurtit või sojajogurtit
  • pool tassi taimset piimajooki (nt mandli või kaera)
  • 300 g riivitud suvikõrvitsat
  • 3 spl kookosõli
  • Katteks 150 g tumedat (75%) šokolaadi ja 100 ml jogurtit või taimset piimajooki

Retsept

  • Eelsoojenda ahi 180 kraadi juurde.
  • Riivi suvikõrvits.
  • Aseta kõik ülejäänud koostisosad blenderisse ja surista ühtlaseks massiks. Brownie taigen ei tohiks olla liiga vedel.
  • Seejärel sega hulka riivitud suvikõrvits.
  • Vala saadud segu koogivormi ning aseta umbes 20-25 minutiks ahju.
  • Kui kook on valmis, sulata veevannil või pliidil tume šokolaad ning lisa hulka jogurtit või taimset piimajooki.
  • Sulatatud šokolaad vala ühtlaselt koogile. Lase koogil pisut jahtuda.
  • Serveeri šokolaadine suvikõrvitsa brownie marjadega.

Retsepti autor: Toitumistreener Kärolin Vallimäe