Be More sünnipäeva kook

Koostisosad

Retseptis on kasutatud 16 cm ümmargust vormi ja kogusest tuleb ligi 8 tükki.
Põhi:
Kreem:
Kaunistuseks:
  • Värskeid vaarikaid, 1/2 toorbatooni, roosinuppe

Retsept

Põhi:
  • Esmalt purusta köögikombainis mandlid.
  • Seejärel lõika batoonid väiksemateks tükkideks ja lisa pähklite hulka, töötle kuni segu on ühtlane.
  • Lisa sool ja sulatatud kookosõli, veelkord mikserda läbi, vala koogivormi ja vajuta põhi ühtlaseks.
  • Tõsta külmikusse.
Kreem:
  • Klaasis või väikeses kausis sega omavahel 30 ml piim, kollageeni ja supertoidusegu, vahtrasiirup ja sidrunimahl. Sega vispliga ühtlaseks, et ei oleks tükke.
  • Seejärel vala suurde kaussi jogurt, eelnevalt valmistatud segu ja vanilje. Mikserda või sega ühtlaseks.
  • Nüüd mõõda paksu põhjaga keedunõusse 220 ml piima ja agar-agar, sega kuni agar-agar on lahustunud.
  • Tõsta pott tulele ja kuumuta pidevalt segades 90 kraadini, keeda 1 min ja tõsta tulelt.
  • Kui jogurtikauss on toasoe, siis vala agar-agari segu samal ajal mikserdades jogurtisegusse, kui aga on veel külmiku-külm, siis parem on vaikselt jogurtisegu lisada agar-agari hulga keedunõusse, et agar-agar koheselt tarrenduma ei hakkaks.
  • Viimasena lisa vaarika tükid ja vala segu koheselt koogivormi põhjale.
  • Tõsta kook külmikusse tahenema. Võid oodata üleöö või hoida silma peal kuna on tarrendunud (u 2h), et turvaliselt vorm eemaldada ja kook kaunistada.

Retsepti autor: Kersti Kuuse (@my_life_my_treats)