Üllata oma lähedasi tervislike jõuluretseptidega

Oled mõelnud, et nendel jõuludel tahaks teha pere jõululauale midagi huvitavat? Kuidas tunduks idee, et see aasta saad pakkuda tervislikku magustoitu, millel on kõige mõnusamad jõulused maitsed. Meie toitumisnõustaja ja patuvabade kommide looja Julia, mõtles välja kaks suurepärast magustoitu ning lisaks ühe supertoituseguga glögi retsepti. Ideaalselt jõulused maitseelamused!

Piparkoogimaius apelsinikreemiga

  • 300 ml vahustatavat koort (kaerakoor, vahukoor, kookoskoor)
  • Poole suure apelsini mahl
  • 1 tl apelsiniekstrakti
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 1-2 tl sidruni-astelapaju kollageeni
  • Rukkijahust piparkooke ja mahedamai piparkooke
  • Soovi korral kaunistuseks külmkuivatatud marju

Purusta piparkoogid kas blenderis või rätiku vahel nii, et moodustuks nii puru kui ka väiksemad-suuremad tükid.

Tõsta eraldi kaussi kõik ülejäänud koostisosad ja vahusta tugevaks vahuks (nii, et kausi saaks ümber keerata ja vaht ei voolaks sealt välja).

Soovi korral võid värskuse lisamiseks lõigata apelsini-mandarini väiksemateks tükkideks ning kreemi sisse segada.

Nüüd võta väiksemad kausikesed või kaasid ja lao magustutoit kihiti – kõigepealt kreemikiht, siis rukkijahust purustatud piparkookide kiht, siis kreem, mahedamaitseliste purustatud piparkookide kiht, jälle kreem ja peale kaunistuseks piparkoogipuru ja erinevaid külmkuivatatud marju.

Šokolaadikreem kirsivahuga

  • 200 ml creme fraiche (sobib nii tavaline kui ka taimne)
  • 2 spl vahtrasiirupit
  • 1 tl vaniljeekstrakti
  • 1 spl kakaopulbrit
  • 50 g tumedat šokolaadi
  • näpuotsatäis soola
  • 1 tl Be Fit supertoidu segu
  • 175 g kirsse
  • 1 kikerhernepurgi aqvafaba ehk kikerherne purgis olev vedelik
  • 4 spl suhkrut
  • natuke laimimahla
  • 2 tl Be More vaarika-kirsi kollageeni

Tõsta kõik koostisosad peale šokolaadi kaussi ja vahusta mikseriga kergeks vahuks. Nüüd sulata šokolaad vesivannil ja nirista see kaussi samal ajal mikserdades. Kui kreem on valmis tõsta see korraks külmikusse kuni valmistad kirsivahtu.

Võta uus kauss ja kurna sinna aqvafaba ning alusta vahustamisega kõige suuremal kiirusel. Kui vedelik hakkab vahustuma ja muutub valgeks, võib hakata seda maitsestama. Püreeri kirsid (ilma kivideta) kas saumikseriga või blenderis ning lisa kirssidele suhkur, sega läbi kuni suhkur lahustub. Nüüd lisa purustatud kirsid ja kollageen vahule ning vahusta kuni vaht muutub tihkeks. Maitse vahtu ning vajadusel lisa veidi laimimahla.

Serveerimiseks võta klaasid ning laota alumiseks kihiks šokolaadikreem (umbes pool klaasist) ning peale tõsta kuhjaga suppilusika jagu kirsivahtu. Kanistada võib näitseks külmkuivatatud marjade ja/või šokolaadipuruga.

Nii kirsivahtu kui ka šokolaadikreemi võib süüa ka eraldiseisva magustoiduna.Kirsivahtu tarbi kohe. 

Tervise glögi

1 pudel punast poolmagusat veini

3 spl pruuni roosuhkrut

Pool peotäit rosinaid

Pool peotäit kardemonikaunu (nii 20 tk)

Veidi vähem kui pool peotäit nelgiterasid (nii 15-18 tk)

1 kaneelipulk

4 pöidlasuurust ingverijuppi (mul olid kuivatatud)

Poole väiksema apelsini koor (mul oli kuivatatud)

1 spl Be Healthy supertoidusegu

 Vala potti vein, lisa roosuhkur ja maitseained ning soojenda 75-80C. Lase segul ca 40 min kaane all maitsestuda. Nüüd, kui vein on maitsestunud ja veidi jahtunud, lisa Be Healthy supertoidusegu ja sega kõik läbi. Naudi soojalt!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.