Suvised Maiustused

Suvi on eriliste maiustuste aeg. Selles blogis tutvustan mõnda värskendavat retsepti.

Toorkakao jäätis

4 dl tooreid India pähkleid

8 dl vett

15 kivideta datlit

6 spl Be More toorkakao pulbrit

1/4 tl kaneeli pulbrit

Leota India pähkleid 6 tundi kuni üleöö. Mida kauem pähklid ligunevad, seda pehmemaks nad muutuvad. Väga võimsat blendrit kasutades võib pähkleid leotada vähem. Kurna ligunenud pähklid ja kalla blendrisse. Lisa puhas vesi ja blenderda 45-60 sekundit. Lisa kivideta datlid ja lase neil liguneda pähkli massis 15 minutit. Seejärel blenderda massi umbes 30 sekundit. Lisa Be More toorkakao pulber ja kaneeli pulber. Blenderda veel vähemalt minut. Vala saadud mass jäätisemasinasse ja toimi masina juhistest lähtuvalt. Täida jäätisevormid valminud seguga ja jäta sügavkülma jäätuma.

Jääkohv

Jääkohvi valmistamine on tegelikult imelihtne. Sul on vaja:

Jahutatud kohvi

1/2 klaasi jääkuubikuid

Meelepärast piima

1 tl vanilje ekstrakti

1 tl Be More kollageeni pulbrit (soovi korral)

Valmista kohvi ja aseta see külmikusse jahtuma. Kohvi jahtumiseks kulub 30-60 minutit. Täida klaas jääkuubikutega. Ära kasuta purustatud jääd, see sulab liiga kiiresti, jättes kohvi vesiseks. Kalla jääle kohvi ja piima, vastavalt oma maitsele. Soovi korral lisa vanilje ekstrakti ja Be More kollageeni pulbrit ning sega korralikult läbi.

Frappuccino valmistamiseks võid oma jääkohvi blenderdada.

Be More Chia puding

Chia pudingu valmistamine on imelihtne. Sega kokku 3 tl  Be More chia seemneid ja 3 dl piima või muud meelepärast vedelikku. Kui sa soovid paksemat pudingut, lisa 3 dl vedelikule 4 tl chia seemneid.

Lase pudingul seista umbes 5 minutit ja sega see uuesti läbi, et lahustada võimalikud klombid. Aseta chia puding külmkappi 1-2 tunniks või pikemaks.

Chia pudingut võib valmistada omale meelepärasest vedelikust. Mina eelistan kasutada taimseid piimasid näiteks mandlipiim, India pähklipiim ja kookospiima. Taimsed piimad teevad pudingust mõnusa kreemja magustoidu. Kui sa soovid paksemat ja toitvamat pudingut, kasuta täisrasvast konserv kookoskreemi.

Kuna chia seemnetel puudub maitse, oleneb pudingu maitse kasutatavast vedelikust ja magustajast. Kui sa soovid oma pudingut pisut maitsestada, võid lisada kaneeli, kardemoni, vanilje ekstrakti ja meelepärast magustajat. Muuda puding põnevamaks, lisades omal soovil värskeid marju, puuvilju, granolat, pähklivõisid, Be More goji marju, Be More kollageeni pulbrit, Be Beautiful supertoidu segu, Be Active supertoidu segu jne.

Koostas toitumisnõustaja Riin Reimer

 

 Kasutatud kirjandus:

https://www.ohladycakes.com/blog/raw-cacao-ice-cream

https://www.foodfaithfitness.com/homemade-caramel-vanilla-iced-coffee/

https://www.eatingbirdfood.com/basic-chia-seed-pudding/

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.