Suvikõrvitsa brownie
Koostisosad
- 150 g kivideta datleid
- 100 g mandlijahu/ mandlilaaste
- 20 g kookosjahu/ kookoshelbeid
- 70 g spelta nisujahu
- 2 muna
- 3 spl Be More toorkakao pulbrit
- 3 spl Kreeka jogurtit või sojajogurtit
- pool tassi taimset piimajooki (nt mandli või kaera)
- 300 g riivitud suvikõrvitsat
- 3 spl kookosõli
- Katteks 150 g tumedat (75%) šokolaadi ja 100 ml jogurtit või taimset piimajooki
Retsept
- Eelsoojenda ahi 180 kraadi juurde.
- Riivi suvikõrvits.
- Aseta kõik ülejäänud koostisosad blenderisse ja surista ühtlaseks massiks. Brownie taigen ei tohiks olla liiga vedel.
- Seejärel sega hulka riivitud suvikõrvits.
- Vala saadud segu koogivormi ning aseta umbes 20-25 minutiks ahju.
- Kui kook on valmis, sulata veevannil või pliidil tume šokolaad ning lisa hulka jogurtit või taimset piimajooki.
- Sulatatud šokolaad vala ühtlaselt koogile. Lase koogil pisut jahtuda.
- Serveeri šokolaadine suvikõrvitsa brownie marjadega.
Retsepti autor: Toitumistreener Kärolin Vallimäe