Be More sünnipäeva kook
Koostisosad
Retseptis on kasutatud 16 cm ümmargust vormi ja kogusest tuleb ligi 8 tükki.
Põhi:
- 75 g mandleid
- 4 Kirsi kollageeni toorbatooni
- 1/8 tl Himaalaja roosat soola
- 1 spl sulatatud kookosõli
Kreem:
- 600 g taimset jogurtit
- 30 ml taimset piimajooki
- 60 g vahtrasiirupit
- 1/2 sidruni mahla
- 1 kuhjaga spl Be Beautiful supertoidusegu
- 2 kuhjaga spl Kollageen Edition vaarika-kirsi kollageenisegu
- 1/2 tl vanilje ekstrakti
- 220 ml taimset piimajooki
- 15 g agar-agar pulbrit
- 80 g vaarikaid (sobivad sügavkülmutatud)
Kaunistuseks:
- Värskeid vaarikaid, 1/2 toorbatooni, roosinuppe
Retsept
Põhi:
- Esmalt purusta köögikombainis mandlid.
- Seejärel lõika batoonid väiksemateks tükkideks ja lisa pähklite hulka, töötle kuni segu on ühtlane.
- Lisa sool ja sulatatud kookosõli, veelkord mikserda läbi, vala koogivormi ja vajuta põhi ühtlaseks.
- Tõsta külmikusse.
Kreem:
- Klaasis või väikeses kausis sega omavahel 30 ml piim, kollageeni ja supertoidusegu, vahtrasiirup ja sidrunimahl. Sega vispliga ühtlaseks, et ei oleks tükke.
- Seejärel vala suurde kaussi jogurt, eelnevalt valmistatud segu ja vanilje. Mikserda või sega ühtlaseks.
- Nüüd mõõda paksu põhjaga keedunõusse 220 ml piima ja agar-agar, sega kuni agar-agar on lahustunud.
- Tõsta pott tulele ja kuumuta pidevalt segades 90 kraadini, keeda 1 min ja tõsta tulelt.
- Kui jogurtikauss on toasoe, siis vala agar-agari segu samal ajal mikserdades jogurtisegusse, kui aga on veel külmiku-külm, siis parem on vaikselt jogurtisegu lisada agar-agari hulga keedunõusse, et agar-agar koheselt tarrenduma ei hakkaks.
- Viimasena lisa vaarika tükid ja vala segu koheselt koogivormi põhjale.
- Tõsta kook külmikusse tahenema. Võid oodata üleöö või hoida silma peal kuna on tarrendunud (u 2h), et turvaliselt vorm eemaldada ja kook kaunistada.
Retsepti autor: Kersti Kuuse (@my_life_my_treats)