Vaarika-mango tort kollageeniga
Koostisosad
Põhi:
- 200 g meelepäraseid purustatud küpsiseid
- 80 g sulatatud võid
Vaarikatäidis:
- 2 dl 35% rõõska koort
- 5 sl suhkrut
- 300g Salvest vaarikapüreed
- 380 g Kreeka jogurtit
- 200g toorjuustu
- 4-5 spl Marine Collagen Strawberry’n’Blackcurrant kollageenisegu
- poole sidruni mahl
- 8 lehte želatiini (nt Meira)
Peale:
- 300g mangopüreed
- 4 lehte želatiini (nt Meira)
- kaunistuseks marju
Retsept
- Kõigepealt purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhjale. Kasuta ca 21-24 cm vormi.
- Pane želatiinilehed külma vette ligunema 5-10 minutiks.
- Sega suures kausis pehme toorjuust, vaarikapüree ja kreeka jogurt.
- Kuumuta sidrunimahl väikeses kausis, lisa 2-3 sl kuuma vett. Suru želatiinilehed kuivaks ja sega ükshaaval kuuma sidrunimahla hulka, kuni need lahustuvad. Nirista želatiinisegu peene joana täidise hulka.
- Vahusta koor suhkru ja Be More kollageeniseguga ning sega õrnalt ülejäänud täidise hulka.
- Kalla täidis küpsisepurupõhjale ning pane kook vähemalt 4 tunniks külmkappi. Peale seda tee mangotäidis, valmista ette želatiin ja sega mangopüreega ja kalla peale. Pane soovitavalt järgmise päevani või 4 tunniks külmkappi tarretuma.
- Kaunista meelepäraste värskete marjadega ja tolmuta peale Be More roosat kollageenisegu!
Retsepti autor: Emily Vigel