Piparkoogid supertoitudega rikastatud glasuuriga
Koostisosad:
Piparkoogid:
- 250g jahu
- 125g pruuni suhkrut
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1tl kaneeli
- 1/2 t inverit
- 125 g võid
- 2 spl taimset jooki
- 2 spl mett
Glasuur:
Retsept:
Sega kuivained: jahu, suhkur, küpsetuspulber, kaneelipulber ja ingveripulber. Lisa mesi, või (väikesteks tükkideks lõigatult) ja taimne jook. Sega ja sõtku kätega, kuni tekib ühtlane tainas. Kui tainas on liiga kleepuv, võid julgelt lisada rohkem jahu. Kata tainas kilega ja pane see vähemalt 30 minutiks külmkappi (taina rullimise ajal peaks see olema külm). Samal ajal kuumuta ahi temperatuurini 180°C.
Glasuuri valmistamiseks sega tuhksuhkur sidrunimahlaga ning lisa supertoidusegu, et glasuurile soovitud värvus saada. Rulli tainas jahusel pinnal lahti ja lõika vormidega piparkoogid välja. Tõsta need küpsetusplaadile ja küpseta ahjus umbes 10 minutit. Piparkoogid on ahjust välja võttes üsna pehmed, kuid jahutades kõvastuvad, seega lase neil enne söömist või edasist kaunistamist täielikult jahtuda.