Supertoitudega laetud küpsetamata toorjuustukook
Koostisosad
Põhi:
- 10 digestive küpsist
- 30-40 grammi toasooja võid
- 3 spl suhkrusiirupit (vastavalt maitsele)
- veidike vaniljekauna seemneid
- natuke himaalaja soola
Toorjuustukiht:
- 350 ml vahukoort
- 800 grammi toorjuustu
- 80-100 grammi suhkrut
- vaniljekauna seemneid
- poole sidruni mahl ja koor
- 50-70 grammi Be Beautiful supertoidusegu
- pisikene kogus himaalaja soola
- 6 lehte (10 grammi) želatiini
Kaunistamiseks:
- Peale sõelumiseks 10 grammi Be Beautiful supertoidusegu
- 100 grammi värskeid vaarikaid
- Paar oksa värsket piparmünti
Retsept
Põhi
- Purustada köögikombainis küpsised, kuni on tekkinud peene puru
- Lisa toasoe või, vanill, sool ning suhkrusiirup
- Lisa segu köögikombainin ning lase seguneda kuni kõik on ühtlane
- Võta ümar koogivorm ja vooderda nii küljed, kui ka põhi küpsetuspaberiga
- Pane küpsisepuru vormi ja suru vormi põhja ühtlase kihina
- Tõsta vorm külma hanguma
Toorjuustukiht
- Toorjuustukihi jaoks aseta želatiinilehed külma vette paisuma
- Vahusta vahukoor suhkru, soola ja vanilliga, eraldi vahusta toorjuust, suhkur, sool ja sidrunimahl ning sidruni koor
- Aseta paisunud želatiinilehed potti ja sulata õrnal kuumusel üles (želatiini ei tohi keema lasta)
- Seejärel pane ühte kaussi vahukoor, toorjuustukreem ja Be Beautiful supertoidusegu, kergelt läbi segades, võta osaliselt ka vispliga segu ja sega väiksem kogus želatiini hulka, et see maha jahutada ja vältida sellega tükkide tekkimist kooki sisse
- Peale seda vala želatiin kaussi ja sega kõik põhjalikult läbi
- Võta vorm uuesti kapist välja ja lisa segu koogipõhjale, silu pealispind ning jäta külmkappi vähemalt neljaks tunniks kuni üleööks hanguma
- Serveerimisel võid kasutada oma loovust ja oma soovi järgi ka marju ja ürte