Mustika- Chia pudingu tort
Koostisosad:
Põhi:
- 200 g mandleid
- Peotäis datleid
- 2 spl Be Slim supertoidusegu
Mustika-Chia Puding:
- 400 ml Friendly Vikings taimset jooki
- 50 g chia seemneid
- 5 spl Agaavi siirupit
- 150 g värskeid või külmutatud metsmustikaid
- 2 tl agar-agar pulbrit
- 400 g taimset jogurtit/ kreekajogurtit
Valmistamine:
1. Põhja valmistamine:
- Purusta mandlid, datlid ja supertoidusegu köögikombainis peeneks puruks.
- Suru segu tihedalt koogivormi põhja, et moodustuks ühtlane põhi ning aseta külmikusse tahenema.
2. Chia pudingu valmistamine:
- Sega 350 ml taimset jooki chia seemnetega kausis.
- Sega hästi läbi ning oota 5 min kuniks chia seemned on vedeliku endasse imenud ja puding on paksenenud.
- Blenderda mustikad ühtlaseks püreeks ning lisa koos jogurti ja agaavisiirupiga pudingusse.
- Kuumuta 50ml taimset jooki lisades 2 spl agar-agar pulbrit kuniks tekib ühtlane segu ning vala see kiirelt pudingusse.
- Vala chia puding jahtunud koogipõhjale ja silu pind ühtlaseks.
- Aseta kook üleöö sügavkülma ja lase vähemalt 30min enne serveerimist väljas seista.
3. Serveeri:
- Kaunista soovi korral värskete mustikate või muude marjade ning rukkililledega.
- Lõika kook tükkideks ja serveeri kohe.