Rohkem ilu-ja terviserutiine nüüd uue Be More kohvikollageeniga
22. august, 2023
Toitumine
Kollageen on lahustumatu ja kiuline valk, mida leidub luudes, lihastes, nahas ja kõõlustes. See moodustab ühe kolmandiku meie kehas leiduvatest valkudest. Vananedes toodab keha vähem kollageeni, mille tulemuseks on muutused naha- ja luukoes ja see võib põhjustada kortsude teket ning probleeme luude ja liigestega. Üks võimalik viis selle protsessi vastu võitlemiseks on suurendada kollageeni sisaldavate toiduainete tarbimist (näiteks juues kondipuljongit) või siis võtta kasutusele kollageenilisand. Be More e-poes on saadaval erinevaid kollageenisegusid ja nüüd on tootevalikusse lisandunud ka uus ning maitsekas kohvikollageenisegu kaarobi ja kakaoga.
1 portsjon (2 tl) Be More kohvikollageenisegu sisaldab tervelt 5500mg kollageeni ja 6,3g valku. Lisaks sellele, et kohvijook muutub nüüd kasulikumaks nii liigestele, lihastele, nahale kui küüntele, siis tänu kaarobi ja toorkakao sisaldusele annab see kohvile mõnusalt šokolaadise maitse.
Kaarobipulber, mida sageli nimetatakse ka jaanikaunapulbriks, on valmistatud kuivatatud ja röstitud jaanipuu kaunadest. Tegemist on looduslikult magusamaitselise pruuni värvi pulbriga, mis on täiesti rasvavaba ja mineraalainete sisaldusest paistab silma kõrge kaltsiumi sisalduse poolest. Samuti on kaarobipulber hea kiudainete allikas. Tänu kaarobipulbri sisaldusele on Be More kohvikollageenisegu kergelt magusamaitseline ning enam ei ole tarvidust lisada kohvile lisamagustajana näiteks suhkurt.
Toorkakaopulber annab uuele kollageenisegule kakaose maitse ja tänu sellele on hommikukohv nüüd eriliselt nauditav, sest kes ei tahaks juua šokolaadimaitselist kohvi! Lisaks on toorkakao tuntud ka kui hea raua ja magneesiumi allikas.
Veelgi erilisemaks teeb Be More kohvikollageenisegu see, et ta sisaldab valgu allikana herneproteiini. Valk aitab kaasa lihaste kasvule ja säilimisele ning on hea luudele. Samuti aitab herneproteiin koos kollageeniga kaasa täiskõhutunde tekkimisele.
Soovitame lisada 1 portsjon Be More kohvikollageenisegu igapäevaselt oma kohvijoogile! Ja ei tasu muretseda selle pärast, et kuum kohv võib kuidagi halvasti mõjuda kollageenipeptiidele. Uuringud on näidanud, et alla 150°C kuumus ei oma halba mõju kollageenile. Kohvijoogi temperatuur jääb aga reeglina alla 100°C.
Organismi poolt kollageeni tootmise vähenemine on lisaks vanusele seotud ka mõningate elustiiliharjumustega.
- Suitsetamine – uuringud on näidanud, et suitsetamine vähendab mõningate kollageenitüüpide tootmist organismis. Lisaks võib see halb harjumus põhjustada C-vitamiini puudujääki ja C-vitamiin on väga oluline kollageenisünteesi jaoks. Tulemuseks on kuiv, tuhm ja kortsune nahk.
- Liigne päevitamine – nii UVA kui UVB kiired mõjuvad hävitavalt kollageenikiududele.
- Liigne suhkru ja/või fruktoosi tarbimine – liigne suhkur aitab kaasa kollageeni kahjustavate ühendite (glükatsiooni lõpp-produktide ehk AGE-de) moodustumisele.
Soovitame piirata lisatud suhkruga toodete tarbimist ja jälgida, et nahk ei saaks päikese käes olles liiga.
Märgid, mis võivad viidata, et organismis võib olla kollageenipuudus on:
- tuhm, elutu ja kortsuline nahk;
- haprad, kergesti murduvad küüned;
- probleemid juustega (väljalangemine, õhukesed ja murduvad juuksed);
- liigesevalud;
- lihasvalud ja aeglane taastumine pärast füüsilist pingutust;
- probleemid seedimisega;
- aeglane haavade paranemine (see võib omakorda viidata C-vitamiini puudusele ja C-vitamiini puudus võib põhjustada kollageenisünteesi puudulikkust).
Kasuta iga päev meelepärast kollageeni
Kui on kahtlus, et organismis on loomulik kollageenitootmine märgatavalt vähenenud, siis kindlasti tasub üle vaadata oma toitumis-ja elustiiliharjumused ning vajadusel võtta igapäevasesse tarbimisse mõni meelepärane kollageenilisand. Toome siinkohal välja 5 põhjust, miks lisada Be More kohvikollageenisegu oma igapäevasele kohvijoomise rutiinile:
- Kohv on rikas antioksüdantide (näiteks polüfenoolide) sisalduse poolest. Head antioksüdantide allikad on ka Be More kohvikollageenisegus sisalduvad kaarobi-ja toorkakaopulber. Antioksüdandid aitavad organismis võidelda vabade radikaalidega aidates seeläbi parandada tervist ning vähendada mitmete haiguste tekkeriski. Kollageenil on aga tänu temas sisalduvatele valgulistele komponentidele põletikuvastane toime.
- Be More kohvikollageenisegu on väga hea valgu allikas, kuna see sisaldab hüdrolüüsitud kollageenipulbrit ja herneproteiini pulbrit. Valk aitab kaasa luude ja liigeste heale tervisele ning on hea täiskõhutunde tekitaja. Herneproteiin sisaldab kõiki üheksat asendamatut aminohapet, mida meie keha ise ei suuda toota ja mida peab saama toiduga. See on suurepärane aminohapete, näiteks arginiini ja leutsiini allikas – need aminohapped aitavad kaasa heale südame tervisele ning soodustavad lihaste kasvu.
- Kohvi maitse muutub tänu Be More kohvikollageenisegule veelgi aromaatsemaks. Toorkakao annab sellele kerge šokolaadise maitse ja kaarobipulber annab samuti kakaost ning magusamapoolset lisanüanssi.
- Kollageen on justkui ilueliksiir. See võib muuta juuksed ilusamaks ja tugevamaks, kuna sisaldab aminohappeid, mida kasutatakse keratiini moodustamiseks. Keratiin on valk, millest juuksed peamiselt koosnevad. Selle tulemusena mängib kollageen peanaha ja juuksefolliikulite tervises olulist rolli. Samuti muutuvad regulaarsel kollageeni tarbimisel tugevamaks ka küüned ja muutub naha elastsus.
- Kollageenisegude tarbimine on nüüd muutunud palju lihtsamaks! Lihtsalt lisa 2 tl Be More kohvikollageenisegu igapäevaselt oma kohvile ja aita kaasa organismi kollageenitootmisele. Uuringud on näidanud, et lisakollageeni tarbimine võib stimuleerida organismi ennast tõhusamalt kollageeni tootma hakata.
Mida süüa, et toetada organismi kollageeni tootmist?
Soovitame siinkohal ülevaadata oma kohvijoomise harjumused ja rutiin tervikuna ning vajadusel viia sisse korrektuurid. Kõige olulisem on meeles pidada, et liigne kohvi tarbimine võib tekitada organismis veepuudust ja mõjuda vaimsele tervisele ülestimuleerivalt. Päevane kofeiini tarbimise norm on 400mg, mis teeb umbes 2-4 tassi kohvi päevas. Teadlased on leidnud, et kõige parem aeg kohvi joomiseks on kesk-või hilishommik, sest siis on stressihormooni kortisooli tase veidi madalam võrreldes varahommikuse ajaga.
Be More uus kohvikollageenisegu on parim lisand kohvile ja hea viis täiustamaks hommikusi ilu-ja terviserutiine. See on 100% naturaalne, ilma lisatud suhkru ja lisaaineteta kollageenisegu. Tutvu Be More kollageenisegude valikuga siin: https://bemore.ee/e-pood/kollageenisegud/
https://www.healthline.com/nutrition/collagen-for-coffee
https://www.healthline.com/health/food-nutrition/carob-powder
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11966688/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2290997/
https://www.healthline.com/health/food-nutrition/food-cause-wrinkles#white-sugar