...

Naiste tervis: Hormonaalne tasakaal mõjutab nii meeleolu, seedimist kui ka väljanägemist!

Naiste tervis ja hormonaalne tasakaal on tihedalt seotud nii üldise heaolu kui ka igapäevase energiatasemega. Hormonaalsed kõikumised võivad mõjutada meeleolu, nahka, menstruaaltsüklit, energiataset ja isegi seedimist. Seetõttu on oluline mõista, kuidas toetada oma keha loomulikku hormonaalset tasakaalu tervislike eluviiside ja õigete toitumisvalikute kaudu.

Hormonaalne tasakaal ja selle olulisus

Hormoonid, nagu östrogeen, progesteroon ja testosteroon, mängivad kehas olulist rolli. Need aitavad reguleerida paljusid füsioloogilisi protsesse, sealhulgas ainevahetust, une-ärkveloleku tsüklit ja reproduktiivset funktsiooni. Hormonaalne tasakaal võib aga erinevatel eluperioodidel ja tingimustes kergesti muutuda, eriti puberteedieas, raseduse ajal, menopausi alguses ja stressirohketel perioodidel.

Hormonaalse tasakaalu säilitamine on oluline, sest see võib aidata:

  • Parandada meeleolu ja vähendada ärevust
  • Toetada normaalset menstruaaltsüklit
  • Edendada naha tervist ja säilitada energiataset
  • Säilitada tervislikku ainevahetust ja kehakaalu

Miks hormonaalne tasakaal sageli kõikuma lööb?

Naiste hormonaalne tasakaal võib olla tundlik mitmete tegurite suhtes. Stress, ebatervislik toitumine, unepuudus ja teatud terviseprobleemid, nagu kilpnäärmehäired, võivad kõik mõjutada hormoonide tootmist ja tasakaalu kehas. Lisaks võivad elustiilimuutused, näiteks kehakaalu kõikumine, treeningu puudumine või liigse kofeiini ja alkoholi tarbimine, süvendada hormonaalseid häireid. Teatud perioodid, nagu rasedus, sünnitusjärgne periood ja menopaus, on samuti ajad, mil hormonaalne tasakaal võib olla eriti habras.

Hormonaalse tasakaalu rikkumisega kaasnevad sümptomid võivad olla väga erinevad: meeleolumuutused, unehäired, väsimus, kaalutõus, valulikud menstruatsioonid ja isegi viljakusprobleemid.

Tervislik eluviis hormoonide tasakaalustamiseks

Üldiselt on meie organismis protsessid loodud nii, et see peaks ise reguleerima hormoonide tööd ja sekkumine nendesse protsessidesse pole vajalik. Siiski on meil võimalik aidata omalt poolt organismil selle tööga hakkama saada. Hea hormonaalse tasakaalu säilitamiseks tuleb keskenduda elustiilile, mis toetab keha loomulikku võimet tasakaalu hoida. Siin on mõned põhiaspektid, millele tähelepanu pöörata:

  • Tervislik toitumine: On teaduslikult tõestatud, et toiduainete kogus, kvaliteet ja koostis mõjutavad oluliselt meie endokriinsüsteemi ehk hormonaalsüsteemi. Teadusuuringud näitavad ka, et kala ning mereandide, köögiviljade, puuviljade, teraviljade ja madala rasvasisaldusega piimatoodete rikkad dieedid on positiivses korrelatsioonis ovulatsiooni kvaliteediga. Antioksüdantide, vitamiinide ja mineraalidega rikas toit, mis sisaldab täisteratooteid, puu- ja köögivilju, tervislikke rasvu ja valke, aitab kehal hormoone tasakaalustada.
  • Regulaarne treening: Füüsiline aktiivsus aitab vähendada stressitaset, suurendada endorfiinide tootmist ja toetada tervislikku ainevahetust. On tõestatud, et õnnehormoonidena tuntud endorfiinid aitavad parandada meeleolu ja vähendada ärevust. Lisaks mõjutab füüsiline aktiivsus ka hormoon insuliini tootmist. Treenides paraneb insuliinitundlikus, mis aitab kehal tõhusamalt glükoosi kasutada ning see vähendab II tüüpi diabeedi tekkeriski.
  • Piisav uni: Kvaliteetne uni aitab kehal toota ja tasakaalustada hormoone, sealhulgas kortisooli ja melatoniini, mis reguleerivad stressi ja une-ärkveloleku tsüklit.
  • Stressi haldamine: Stress mõjutab tugevalt kortisooli tootmist, mis omakorda võib põhjustada hormonaalset tasakaalutust.

Female Balance – looduslik abi hormonaalse tasakaalu toetuseks

Naiste tervise ja hormonaalse tasakaalu toetamiseks arendas Be More uue toidulisandi Female Balance, mis sisaldab kõrge kontsentratsiooniga taimseid ekstrakte ja aitab toetada naise tervist erinevatel eluetappidel.

Female Balance sisaldab:

  • Dong quai juure ekstrakti – Traditsiooniline Hiina taim, mida on sajandeid kasutatud naiste tervise toetamiseks. Dong quai´d on nimetatud ka naiste ženšenniks.
  • Apelsinipuu ebaküpse vilja ekstrakti – Aitab kehal lõõgastuda ja vähendab stressi. Samuti on see kasulik seedimisele ja üldisele heaolule.
  • Põld-sojaoa seemne ekstrakt – See sisaldab suures koguses isoflavoone (antioksüdantseid ühendeid). Isoflavoonid on ainulaadsed fütotoitained, mis meenutavad naissuguhormooni östrogeeni. Seetõttu peetakse sojaoa ekstrakti looduslikuks taimseks östrogeeni allikaks, mis võib aidata kaasa hormonaalse tasakaalu säilitamisele. Lisaks on uuringud näidanud, et sojatoodete tarbimisel on vähenenud menopausi läbinud naistel osteoporoosi risk.
  • Mungapipra vilja ekstrakt – Mungapipar aitab leevendada premenstruaalse sündroomi (PMS) sümptomeid ja toetab üldist heaolu. Teadusuuringud on näidanud, et mungapipar vähendab hormooni prolaktiini taset. See aitab tasakaalustada teisi hormoone, sealhulgas östrogeeni ja progesterooni, vähendades seega PMS-i sümptomeid. Ühes uuringus võtsid PMS-iga naised mungapipra ekstrakti kolme järjestikuse menstruaaltsükli jooksul. Kokku teatas 93% naistest PMS-i sümptomite vähenemisest.

Kuna Female Balance sisaldab ainult looduslikke taimseid ekstrakte, sobib see hästi pikaajaliseks kasutamiseks ilma sünteetiliste hormoonide või kemikaalide kõrvalmõjudeta.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop