Lihtsad detox toidud
28. juuni, 2019
Toitumine
Varasemas blogis olen kirjutanud detoksifikatsioonist. See blogi postitus on väga praktiline, andes häid detoks protsesse toetavaid retsepte. Toredat kokkamist!
Köögivilja kangid hummusega
Võid kasutada köögivilja kangide valmistamiseks endale meelepäraseid tooreid köögivilju. Siin on mõned ideed:
Porgand
Kurk
Paprika
Suvikõrvits
Lillkapsas
Brokkoli
Hummus:
1 purk konserveeritud kikerherneid
3 spl tahhiinit
1-2 küüslauguküünt
½ sidruni mahla
Soola
Valmistamine:
1)Pese köögiviljad hoolega puhtaks. Kuivata rätikuga.
2)Lõika sobivad kangid ja serveeri.
3)Loputa konserveeritud kikerherned korralikult voolava vee all.
4)Blenderda kõik koostisosad ühtlaseks massiks kasutades saumiksrit või köögikombaini.
5)Vajadusel lisa natukene vett, et segu oleks vedelam.
6)Serveeri.
Kinoa salat
50 g keetmata kinoad
6 maasikat
Suur peotäis rukolat
1 spl peeneks hakitud piparmündi lehti
1 spl peeneks hakitud rohelist sibulat
5 hakitud pekaanipähklit
½ avokaadot
Kaste:
1 tl ekstra neitsi oliiviõli
1 spl apelsinist pressitud värsket mahla
1 tl riivitud apelsini koort
1 tl palsamiäädikas
Valmistamine:
1)Pese kinoa korralikult läbi.
2)Lase 120 ml vett keema ja lisa sinna pestud kinoa.
3)Hauta kinoad 10-12 min.
4)Samal ajal kui kinoa haudub, haki salati komponendid.
5)Sega valminud kinoa salati hulka.
6)Sega väikeses kausis kokku kõik kastme komponendid.
7)Lisa kaste salatisse. Serveeri.
Püreesepp
1 peet
1 porgand
150 g kõrvitsat
1 vars varssellerit
1-2 küüslauguküünt
Sidruni mahla maitse järgi
Maitse järgi soola, pipart, tšillit ja ingverit.
1 spl ekstra neitsi oliiviõli
1 l vett
1 spl kõrvitsaseemneid
Peotäis rohelist sibulat
Peotäis tilli
Valmistamine:
1)Koori peet, kõrvits ja porgand.
2)Tükelda kõik köögiviljad, välja arvatud kõrvits, ning pane kaussi.
3)Lisa kausis olevatele köögiviljadele pipar ja oliiviõli. Sega korralikult läbi.
4)Laota köögiviljad ahju plaadile ja küpseta 170 kraadi juures 20 minutit.
5)Lisa tükeldatud kõrvits ja küpseta veel 10 minutit.
6)Tõsta küpsetatud köögiviljad potti. Lisa vesi ja hauta 15 minutit.
7)Püreesta poti sisu saumiksriga.
8)Lisa maitse järgi soola, pipart, tšillit ja ingverit.
9)Serveeri maitserohelise ja kõrvitsaseemnetega.
Koostas toitumisnõustaja Riin Reimer
Retseptide autor on Kirti Asperk