...

Lihtsad detox toidud

Varasemas blogis olen kirjutanud detoksifikatsioonist. See blogi postitus on väga praktiline, andes häid detoks protsesse toetavaid retsepte. Toredat kokkamist!

Köögivilja kangid hummusega

Võid kasutada köögivilja kangide valmistamiseks endale meelepäraseid tooreid köögivilju. Siin on mõned ideed:

Porgand

Kurk

Paprika

Suvikõrvits

Lillkapsas

Brokkoli

Hummus:

1 purk konserveeritud kikerherneid

3 spl tahhiinit

1-2 küüslauguküünt

½ sidruni mahla

Soola

Valmistamine:

1)Pese köögiviljad hoolega puhtaks. Kuivata rätikuga.

2)Lõika sobivad kangid ja serveeri.

3)Loputa konserveeritud kikerherned korralikult voolava vee all.

4)Blenderda kõik koostisosad ühtlaseks massiks kasutades saumiksrit või köögikombaini.

5)Vajadusel lisa natukene vett, et segu oleks vedelam.

6)Serveeri.

Kinoa salat

50 g keetmata kinoad

6 maasikat

Suur peotäis rukolat

1 spl peeneks hakitud piparmündi lehti

1 spl peeneks hakitud rohelist sibulat

5 hakitud pekaanipähklit

½ avokaadot

Kaste:

1 tl ekstra neitsi oliiviõli

1 spl apelsinist pressitud värsket mahla

1 tl riivitud apelsini koort

1 tl palsamiäädikas

Valmistamine:

1)Pese kinoa korralikult läbi.

2)Lase 120 ml vett keema ja lisa sinna pestud kinoa.

3)Hauta kinoad 10-12 min.

4)Samal ajal kui kinoa haudub, haki salati komponendid.

5)Sega valminud kinoa salati hulka.

6)Sega väikeses kausis kokku kõik kastme komponendid.

7)Lisa kaste salatisse. Serveeri.

Püreesepp

1 peet

1 porgand

150 g kõrvitsat

1 vars varssellerit

1-2 küüslauguküünt

Sidruni mahla maitse järgi

Maitse järgi soola, pipart, tšillit ja ingverit.

1 spl ekstra neitsi oliiviõli

1 l vett

1 spl kõrvitsaseemneid

Peotäis rohelist sibulat

Peotäis tilli

Valmistamine:

1)Koori peet, kõrvits ja porgand.

2)Tükelda kõik köögiviljad, välja arvatud kõrvits, ning pane kaussi.

3)Lisa kausis olevatele köögiviljadele pipar ja oliiviõli. Sega korralikult läbi.

4)Laota köögiviljad ahju plaadile ja küpseta 170 kraadi juures 20 minutit.

5)Lisa tükeldatud kõrvits ja küpseta veel 10 minutit.

6)Tõsta küpsetatud köögiviljad potti. Lisa vesi ja hauta 15 minutit.

7)Püreesta poti sisu saumiksriga.

8)Lisa maitse järgi soola, pipart, tšillit ja ingverit.

9)Serveeri maitserohelise ja kõrvitsaseemnetega.

Koostas toitumisnõustaja Riin Reimer

Retseptide autor on Kirti Asperk

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop